Vols fer una aportació que no té res a veure amb cap post?

dimarts, 11 de desembre del 2007

Incertesa sobre El Pati de Valls




El Pati viu moments d'incertesa. Fa unes setmanes es va confirmar la venda definitiva de la històrica capçalera de Valls, que fins ara estava en mans de Publicacions Alt Camp S.A. (Pacsa, que fins i tot ja s'ha dissolt com a societat) a Hermes Comunicacions, amb la qual cosa El Punt ja té via lliure per decidir el seu futur, després d'anys d'estira-i-arronses entre ambdues parts sobre el model que havia de seguir el rotatiu... En tot cas, la decisió definitiva de Girona encara no està presa, si bé segurament es trigarà poques setmanes.



El setmanari vallenc ha estat una escola de periodistes. Per El Pati va passar, per exemple, Ferran Espada -actual director del Punt a Barcelona-, Mireia Segú -que ara és a TV3-, Montse Plana -que ara és a premsa de Carod-, Joan Plana -cap de premsa de l'Ajuntament de Valls-... i molts més. I també molts penjats també: la Montse Cartaña, l'Òscar Palau, la Maria Fernández i la Carina Filella.




Fem una mica d'història. El primer número d'El Pati va sortir al carrer a Valls el 22 d’abril de 1983. En els seus inicis, El Pati només tenia vuit pàgines d’informació social sobre Valls i la comarca i estava elaborat per periodistes no llicenciats que escrivien per amor a la professió, ja que ni tan sols cobraven. No va ser fins quatre anys després de la seva creació que van començar a treballar periodistes professionals. Però, l’evolució de El Pati no va ser només cap a la seva professionalització. El setmanari també es va estendre territorialment. En un principi només es venia als quioscos de Valls, més tard es va expandir a altres localitats de la comarca de l’Alt Camp i, posteriorment, a la Conca de Barberà. A més, des de l’11 de setembre de 1995, surt conjuntament amb El Punt de Tarragona, cada divendres.